Caroline Simonsen

Verden trenger farger

 • Publisert: 21.11.2015, 01:06
 • Kategori: Foto


 • Til fotostudent å være, poster jeg lite bilder om dagen. Ord har vært viktigere. Disse bildene tok jeg i Liverpool i går, og der er verden fortsatt fargerik. Kunst er ikke alltid det vakreste som finnes, noen ganger er det rett og slett det som preger dagen din. Som forandrer den, kanskje. Selv er jeg mest overrasket over at det er fredag allerede. Det var jo nettopp helg. Jeg har rukket å spille håndballkamp siden sist fredag, og hatt besøk av mamma. Kjøpt litt julegaver, spist masse god mat på resturant og lunsj på kafé og bare hatt det fint. Nå venter helg, før en hektisk skoleuke. Uken før mine første innleveringinger betyr masse i-siste-liten jobb, slik jeg gjør det best. Så blir det litt roligere frem mot jul. 27 dager til jeg skal hjem til jul. 

 • Publisert: 21.11.2015, 01:06
 • Kategori: Foto
 • 2 kommentarer
 • Pusterom

 • Publisert: 19.11.2015, 18:56
 • Kategori: Personlig
 • Jeg har ikke hatt noe å skrive om Paris ennå, og i alle fall ikke om noe annet. Jeg ville helst slette alt jeg hadde skrevet tidligere når det smalt. Det virker så ubetydelig. Jeg vil ikke være hun som deler tanker om bodybutter som lukter kokos når mennesker blør i Paris. Når mennesker blir skutt og drept, og jeg synes uken min har vært tung fordi jeg mistet en fuckings koffert, og så fikk den tilbake.

   

  Jeg følte jeg svømte i bloggposter og profilbider og facebookstatuser som støttet og ba for Paris. Har aldri sett så mange franske flagg i løpet av et døgn, som svakt filter over partybilder fra Ibiza og kjærestepar på topptur. Plutselig hadde alle et forhold til Paris. Jeg skjønner at man vil vise omsorg. Jeg skjønner at man bryr seg. Heldigvis er de fleste menneske nok til å bry seg når medmennesker opplever det verste som finnes. Likevel får enkelte det til å handle om seg selv. Midt oppi alt forteller de om sitt kjærlighetsforhold til Paris og poster Eiffeltårnet på Instagram. Plutselig føles det ut som de gjør det for seg selv. For oppmerksomheten. For Likes. På et punkt ville jeg spy av hele greia. Er jeg ikke medmenneske nok, jeg som ikke byttet til et midlertidig rødt, hvitt og blått profilbilde, av meg selv?

   

  Jeg skjønner det ikke helt. Ikke noe av det. Men jeg er redd vi er så selvsentrerte at selv ikke bilder av Triumfbuen vil redde verden. Hele kloden er i sorg, i alle fall i noen dager til, og så kan de som ikke allerede har gjort det, bytte tilbake til sitt originale profilbide på facebook. Alt føles så meningsløst. Og snart er det jul, og alle er glade igjen, for de fikk det de ønsket seg under treet. Bare ikke fred. 

 • Publisert: 19.11.2015, 18:56
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Klin Kokos

 • Publisert: 14.11.2015, 02:26
 • Kategori: Hverdag
 •  

   

         

  I dag har jeg satt personlig rekord i antall kremer du kan smøre på kroppen.

   

   

  Etter en veldig hektisk uke og antakeligvis påvirket av Ida Wulff, har jeg for første gang brukt fredagskvelden på noe som kan minne om et hjemmespa. For i dag var det så deilig at det var fredag at til og med jeg fikk lyst til å være skikkelig jente-jente.

   

   

  Det er gått fem dager siden jeg på haltende vis klarte å komme meg fra Oslo til Chester. Etter å ha glemt kortet hjemme og mistet en flybuss var jeg både trett, sliten og lettet da vi landet i Manhester mandags formiddag. Legg til forsvunnet bagasje, mitt aller første migreneanfall, et par beinharde håndballøkter og topp det med en 8 timer lang skoledag denne fredagen: så har du min uke, kort oppsummert. Kroppen trengte litt pleie, og ettersom den (kroppen min, altså) ikke akkurat er bortskjemt på den fronten, var alle de nye produktene fra The Body Shop urørte. Jeg satte derfor på ny fin musikk, barberte legger og smurte meg inn i ikke mindre enn tre kokosnøtt-produkter, i noe som for øvrig kan karakteriseres som verdens minste dusj. Det var lettere sagt enn gjort, men til tross for liten plass ble jeg som vanlig stående i dusjen litt for lenge, i litt for varmt vann. Så deilig var det faktisk. Det er lenge siden jeg har hatt så myke legger, og den eneste måten jeg kunne duftet mer kokosnøtt var vel om jeg satte en på hodet. Jeg hadde ingen Voluspa-lys da, selv om jeg både har hørt, lest og sett at det er et must når man skal lage egen spa-avdeling hjemme, men det var ganske luksus likevel!

   

  På søndag kommer mamma på besök, så i morgen skal jeg vaske, rydde, skifte sengetøy og forhåpentligvis jobbe meg litt frempå hva gjelder skolearbeid, slik at jeg bare kan slappe av og kose meg med henne når hun er her neste uke. Nå skal jeg bare sove, og håpe roommatsene mine er like glade i kokos som meg, hvis ikke har jeg vel hatt mitt første og siste hjemmespa, er jeg redd! 

 • Publisert: 14.11.2015, 02:26
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • Et skritt i riktig retning

 • Publisert: 08.11.2015, 12:41
 • Kategori: Blogg


 • Essena Oneill fikk meg til å gråte denne uken. Hun fikk frem den rastløsheten i meg igjen. Fikk meg til å hoppe litt, håpe litt og tro at det finnes bedre der ute. Hun ga opp hundre-something-tusen følgere på instagram, for å fortelle sannheten. Det var faen meg på tide. Hun var den perfekte 17 år gamle jenta: Tynnere enn gjennomsnittet, penere enn gjennomsnittet, større økonomisk frihet enn gjennomsnittlige 17-åringer. Alt dette + sosiale medier = over gjennomsnittet mange likes. Hurra. Så ombestemte hun seg og gjorde noe vi nesten hadde sluttet å håpe på i 2015. Hun gjorde helomvending, repostet gamle perfekte bilder og fortalte den egentlige historien bak. Det var rørende, viktig og ekte. Tre faktorer vi ser for lite av på sosiale medier. Hva skjedde? Hun doblet antall followers og gjorde inntrykk på verden, på ordentlig. Uten filter. Så finnes det altså mennesker som foretrekker mennesker som faktisk er mennesker, som du og jeg, fremdeles.

   

  Halve meg vil slette Instagram i dag. Vil slutte å like bilder av perfekte dager, verdens beste kjæreste og gull og grønne skoger. Men det skal jeg ikke. Jeg skal bare love meg selv to ting:
  1. Rydde i listen over mennesker jeg følger.
  2. Poste bilder uten filter, som ikke alltid er perfekte. Poste bilder også på dårlige dager, bilder hvor jeg ikke nødvendigvis synes jeg ser jævlig bra ut.

  Jeg lover meg selv å være mer meg på Instagram, mer menneskelig, mer ekte.

   

 • Publisert: 08.11.2015, 12:41
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Takk, Karpe

 • Publisert: 07.11.2015, 19:27
 • Kategori: Blogg
 •  

  Nå har jeg kribling. Kribling I magen, hendene, hodet. Av og til blir jeg så rastløs. Ikke fysisk, men på innsiden, psykisk kanskje. Jeg har så mange tanker I hodet på en gang, så mye jeg vil uttrykke og fortelle, at alt går i surr og blir til ingenting I prosessen. I dag er en sånn dag, jeg er full av følelser og et ønske om å fortelle, inspirere, skrive - uten at jeg helt vet hvordan.

   

  Den nye musikken til Karpe Diem, for eksempel, den får meg til å tenke og føle så mye. Jeg får så lyst å gjøre noe. Blir litt sint. Får lyst til å skrive noe som bare funker. Karpe Diem funker så bra. De sier det som det er, de gir meg skyldfølelse og rører meg på en gang, bare med ord.

  Verden er så dritt, og så sitter nordmenn bak tastaturet og gjør den så jævlig mye verre. Vi trenger noen som sier i fra. Noen som sier i fra til de som tror de sier i fra, men som egentlig bare er grusomme. Takk, Chirag og Magdi, for at dere sier i fra. For at dere bruker deres posisjon til noe fint, for at dere ikke lar dere kjøpe, for at dere er så ærlige. Det er så mange som trenger det.

 • Publisert: 07.11.2015, 19:27
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Oppdagelser fra engelsk kultur

 • Publisert: 03.11.2015, 15:38
 • Kategori: Annet


 • Nå har jeg bodd I England en stund, og på den tiden har jeg notert ned morsomme ting som er litt annerledes enn hjemme i Norge. Jeg synes det er veldig interessant/sjokkerende/morsomt hvordan helt enkle ting kan være så forskjellig, og det tenkte jeg kanskje dere også ville. Her kommer det, oppdagelser fra engelsk kultur part 1.

   

   

  # Cup of tea.
  Det er ingen hemmelighet at britene er glade i te. Det har vi fått høre hele livet, men det morsomme er at alle pauser og friminutt (er det bare vi finnmarkinger som kaller det friminutt?) på universitetet blir referert til som "cup of tea". Vi får stadig beskjed om å ?take 5, get a cup of tea, and be back at 13.10?. Det opplever vi jo aldri hjemme i Norge, og jeg synes det er gøy at noe jeg så på som en såpass gammeldags tradisjon lever i beste velgående. Jeg drikker jo svært sjeldent te selv, og hvis jeg gjør det, får jeg bare refs for at jeg drikker den uten melk. Te skal tilberedes meg sukker og melk, ellers kan du like godt droppe teen i utgangspunktet, i følge britene.

   

   

  # Crisps.
  Alle som kjenner meg vet at det beste jeg vet, og min største svakhet, er potetgull. Og når jeg snakker om potetgull mener jeg en stor pose Ost & Løk fra Maarud, helst servert med dipp, på stuebordet en fredagskveld med gullrekka på skjermen. Det er sånn potetgull spises hjemme hos meg. I England derimot, spiser de potetgull mye oftere, i mye mindre mengder. Her er det nesten umulig å oppdrive poser større enn 30 gram, men de spises til gjengjeld flere ganger om dagen. Gjerne som tilbehør til varmlunsjen i kantina, som snacks når du er sulten og det er lenge til middag eller som kveldsmat. Det er veldig rart, for potetgull har aldri gått under kategorien mat hos meg, heller under kategorien "verdens beste snacks, som absolutt ikke er bra for deg".

   

   

  # Deo.
  Haha, denne her er litt gøy. Jeg har jo begynt å spille håndball for en klubb i Chester, og det er både veldig gøy og veldig god trening, det er bare en ting som er litt merkelig. Hver torsdag trener dame- og herrelaget sammen, og det er jo helt greit i seg selv, men alle guttene har en vane som er helt ny for meg: De bruker deo/kroppsspray både under og etter trening. Altså, jeg er vant til å trene, for så og gå hjem eller i garderoben for å dusje. Det gjør britene også, de bare sprayer seg med parfymebasert bodyspray for å kamuflere svettelukten, underveis i treningsøkten. Haha, jeg ler! For det første, hvorfor bruke parfyme når du likevel skal løpe igjen rett etter at drikkepausen er over? Og hvem har fortalt dem at det lukter bedre, når de blander parfyme med sin egen svettelukt? Sist torsdag fikk jeg haik med spillende trener, som ser ut til å forgude bodyspray, og i hans lille Mini-cooper (kult, jeg vet!) satt jeg sammen med han og to andre gutter som også ser ut til å tro at parfyme under og etter trening er en kjempeidé. Visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte, men puste, det klarte jeg i alle fall ikke.

   

   

  # Mikrobølgeovn.
  Når jeg kom inn i leiligheten vår for første gang, ble jeg litt overrasket over at vi hadde mikrobølgeovn. Alt annet kjøkkenutstyr har vi vært pent nødt til å skaffe selv, så at mikrobølgeovn var inkludert var ganske uventet. Etter et par dager skjønte jeg hvorfor. I England kan du bruke mikrobølgeovnen til ALT, og enkelte gjør akkurat det også. En av mine roomies (for øvrig veldig hyggelig og grei!) bruker mikrobølgeovnen til å tilberede hvert_eneste_måltid! Det er så ille at hun faktisk ikke har brukt stekeovnen ennå! Det er helt sjokkerende for meg, og jeg blir like paff hver gang jeg ser noe nytt som faktisk kan mikrobølgeovnes (muligens ikke et ord). Pommes Frittes, kylling, bakt potet, ris, bønner, ertestuing, frosne grønnsaker, pannekaker og en hel rekke ferdigmåltider med latterlig høy mengde kalorier og salt, og veldig lite næring.

   

  Part two kommer!

 • Publisert: 03.11.2015, 15:38
 • Kategori: Annet
 • 0 kommentarer
 • Oslo

 • Publisert: 02.11.2015, 12:59
 • Kategori: Hverdag
 • Woops! Jeg spiser pannekaker til frokost, i Oslo. Jeg har en uke ferie, så jeg bestilte flybilletter, tilbringte et par timer sammen med Norwegian og trappet opp trappen til søsteren min her i hovedstaden, helt uten forvarsel. Det var veldig gøy, og heldigvis fikk jeg tillatelse til å være her helt til mandag, altså ennå en uke. Det var jo flax! Denne helgen har jeg sett den nye James Bond filmen, bakt bursdags-cupcakes og vært på besøk i Hurdal, hos folkehøgskolen jeg gikk på for akkurat 1 år siden. Det var utrolig koselig, og veldig rart å se helt nye elever gjøre akkurat de tingene vi gjorde i fjor. Resten av uken skal jeg treffe flere fine folk, jobbe litt med skolearbeid og ellers bare nyte Norge og norsk mat. Det skal iallefall stekes vafler, det kan jeg love dere! 

 • Publisert: 02.11.2015, 12:59
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • hits