Caroline Simonsen

Prosjekt soverom

 • Publisert: 30.08.2014, 23:29
 • Kategori: Hverdag
 •  

  Jeg er fortsatt i Oslo, og i dag har jeg handlet inn saker og ting som forhåpentligvis skal gjøre rommet mitt i Hurdal koselig(ere). Jeg har blant annet kjøpt pledd, gulvteppe, nye gardiner, puter, oppbevaringsbokser og diverse andre nyttige og unyttige ting. I tillegg har jeg fremkalt en rekke bilder som jeg gleder meg til å henge opp på veggen. Det er litt tomt på rommet mitt nå, så det blir godt å få fine bilder av gode venner, familie og Honningsvåg i nærheten igjen. I tillegg kjøpte jeg meg endelig engangskamera. Det har jeg tenkt på lenge, men aldri gjort, så det var virkelig på tide. Jeg synes det er så trist med digitale bilder som aldri fremkalles og forsvinner når datamaskinene dør, så jeg har lovet meg selv å sørge for at bildene mine får leve lenge, også utenfor datamaskinen. Dette er en god start, og snart får dere se hvordan rommet mitt blir når bildene er hengt opp og alt annet er på plass.

 • Publisert: 30.08.2014, 23:29
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Frihelg

 • Publisert: 29.08.2014, 22:43
 • Kategori: Hverdag


 • Shit, nå er det to uker siden jeg startet på Hurdal Verk Folkehøgskole. Tiden har gått helt ekstremt fort, men samtidig er det utrolig deilig med frihelg i Oslo hos søsteren min. At hun bor her i Oslo var en av grunnene til at jeg valgte skolen i Hurdal, for etter å ha vært borte fra hverandre i seks år er det godt å bo såppass nærme (ca. 50 minutter)  hverandre igjen. Denne helgen har jeg altså fri fra både skole og internatplikter, så da kjørte jeg like godt Opelen min hit til hovedstaden. Det var bare andre gang jeg kjørte motorvei EVER, men jeg synes det begynner å gå ganske bra. Jeg kom frem like hel, til tross for ekstremt mange rundkjøringer inne i byen. Det er ikke bare lett for en jente fra et lite sted som Honningsvåg, som har hatt lappen i et og et halvt år. Lyskryss er stort sett fremmedord for meg, og den ene rundkjøringen vi har hjemme minner mere om en vorte som en like gjerne kan kjøre rett over, uten at det skaper noe særlig kaos - og iallefall ikke kø. Skjønner godt at mamma og pappa har vært nervøs hele dagen, men som sagt gikk det veldig fint, jeg har til og med lukeparkert!

   

  Ovenfor ser dere et knippe bilder fra de siste to ukene, tatt på skolen, fjelltur og på Tusenfryd. Jeg har gjort mye gøy og presset grensene mine lengere enn jeg hadde trodd jeg skulle tørre. Har blant annet klatret på bruskasser, og falt ikke ned før jeg nådde hele 17 stykker. Det er stort når man har høydeskrekk og generelt skjelver i beina på det tredje trinnet i stigen. I går fikk vi også muligheten til å delta på elverafting i Sjoa. Det førte til at jeg ble både våt og kald, men samtidig full av energi og adrenalin. Utrolig gøy! Faktisk så gøy at det ikke gjorde noe å dusje sammen med 17 andre jenter i en 14 kvadratmeter stor garderobe etterpå. Intimitet fikk en helt ny betydning, uten at noen så ut til å bry seg om det. Størst av alt, iallefall for meg og de som kjenner meg, er likevel at jeg  gikk i mot alt jeg noen gang har hatt av fornuft og satte meg i selveste Spinspider på Tusenfryd. Galskap, spør du meg, men når beltet gikk i lås var det desverre ingen vei tilbake. Det er det verste jeg har gjort i hele mitt liv, og jeg har lovet meg selv å aldri gjøre det igjen. Jeg tror nemlig ikke jeg klarer å lure døden en gang til... Nå har jeg iallefall gjort det og vet akkurat hvor store løgnere de som sier "det er ikke skummelt, jeg lover, du kommer til å angre hvis du ikke tar den"  faktisk er. Så da kom det noe positivt ut av opplevelsen likevel...

 • Publisert: 29.08.2014, 22:43
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • New York -> Hurdal

 • Publisert: 25.08.2014, 19:32
 • Kategori: Hverdag
 •  

  Nå synes jeg det var på tide med flere bilder fra New York. Det er over en uke siden jeg kom hjem, men det blir faktisk aldri nok New York. Denne gangen har jeg lastet opp bilder fra telefonen. De er i litt dårligere kvalitet, men ettersom jeg ikke orket å drege med meg speilrefleksen hele tiden, ble en del bilder tatt med nettopp telefonen. Jeg oppdager nå at jeg har tatt mange bilder av mat, men det var faktisk veldig fascinerende å se mat i så store mengder og porsjoner. 

   

  For meg føles det ut som en evighet siden jeg var på ferie, men det er bare fordi den siste uken har gått så sinnsykt fort og vært veldig veldig spennende og gøy. Jeg er kommet frem til Hurdal, en liten kommune og et tettsted ca. 50 minutter utenfor Oslo, mot Hamar. Her har jeg altså vært siden forige lørdag og har nå blitt kjent med en hel del folk og fått eget rom. Det er rart å faktisk være på folkehøgskolen etter å ha snakket om det siden februar. Til nå er jeg veldig fornøyd og kan med hånden på hjertet si at jeg stortrives. Alt er fortsatt veldig nytt og spennende, men det meste tyder på at det kommer til å bli et fantastisk år. Jeg gruet meg lenge til å flytte fra Honningsvåg, men akkurat nå kjenner jeg at det går fint og at jeg var klar for nye, spennende opplevelser.

   

  På folkehøgskolen, og i Hurdal generelt, er det overraskende nok utrolig dårlig dekning. I tillegg til dette har bare enkelte områder på skolen WIFI og mobilnettet får stort sett bare inn E (edge). Det fører til at sosiale medier sjekkes mye skjeldnere og at bloggingen, iallefall frem til nå, har vært litt problematisk. Det skyldes ikke bare dekningen heller, for vi har hatt ekstremt mye å gjøre og veldig lite fritid den første uken. Nå som vi har vært her en stund begynner ting å roe seg og bli mer og mer slik det skal være resten av året, og derfor skjønner jeg at det skal gå helt fint å holde seg oppdatert, og ikke minst å oppdatere dere. Jeg har tross alt gledet meg til å blogge alle reisene jeg skal på i løpet av det kommende året, og det ser ut som det skal gå helt fint. 

 • Publisert: 25.08.2014, 19:32
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • My New York experience

 • Publisert: 15.08.2014, 20:21
 • Kategori: Blogg

 •  

  Jeg er hjemme fra New York etter en lang og selvfølgelig forsinket flyreise med Norwegian. Vi har reist i hele natt og sovet minimalt, så jeg kjenner at det ikke er så lenge igjen til jeg skal legge meg. I baggasjen (som for øvrig er blitt mye tyngre på en uke) har jeg med meg en del klær, to par nye sko og en hau med nye opplevelser. Drømmen om USA gikk endelig i oppfylelse og det var virkelig en drøm å være i New York. Det er så rart, for vi har sett så mye av det på tv og film, men det er først når du står midt på Times Square at du skjønner hvorfor det kalles byen som aldri sover. I løpet av uken har jeg sett NYC både fra land, vann, buss og fra toppen av Rockerfeller Center. Konklusjonen er utvilsomt at uansett hvilken måte du velger å utforske byen på, så er det alltid noe og noen å se. Hele uken, til og med den siste dagen, gikk vi og så oppover på byggningene som strekker seg i det uendelige og reklameskjermene som reklamerer for musikaler, firmaer og produkter. Jeg tror ikke det er mulig å kjede seg på ferie i New York.

   

  Selv om tiden gikk like fort som den alltid gjør når man er på ferie, føler jeg at vi fikk sett og opplevd utrolig mye. Alt vi gjorde føltes veldig spennende og det ble mange høydepunkter. Bare det å spise amerikansk frokost hver morgen var en opplevelse i seg selv. Samtidig kjennes det på kroppen at jeg ikke har ligget på en solseng i syv dager, men løpt rundt i en av verdens mest hektiske byer, som i tillegg har en tidsforskjell på seks timer i forhold til Norge. Akkurat nå kjenner jeg meg ikke akkurat uthvilt, og det er lite som tilsier at jeg har vært på ferie, men jeg kan garantere at det var verdt det! Det er nemlig sånn at jeg tenker at jeg gjerne vil tilbake til USA, og kanskje også New York i fremtiden Jeg har definitivt ikke sett alt byen har å tilby og jeg kjenner at jeg er ennå mer nyskjerrig på resten av USA enn tidligere. 

 • Publisert: 15.08.2014, 20:21
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • NY: 5th Avenue // Soho

 • Publisert: 13.08.2014, 05:12
 • Kategori: Blogg • I dag har vi brukt hele dagen til shopping i Soho og på 5th Avenue i all hovedsak. Det er ikke så enkelt som det høres ut som, for gatene er sinnsykt lange og butikkene veldig store. Det er selvfølgelig ikke bare negativt, for i New York finner man virkelig alt man trenger, og en massevis av ting man absolutt ikke trenger. I dag har vi blant annet vært innom Victoria´s Secret, Urban Outfitters, Topshop, Forever 21 og Macey´s, et av verdens største kjøpesentere. Jeg var rimelig ferdig i taxien på tur hjem til hotellet, men nå kjenner jeg at jeg er klar for enda en ny runde i morgen. Senere på kvelden spiste vi middag på TAO. En asiatisk resturant/nattklubb/bar her i NYC som er veldig poppis både blant turister og ekte New Yorkers. Her måtte man bestille bord lang tid i forveien og alle bordene var fulle, på en helt vanlig tirsdag. Carrie Bradshaw og gjengen har forresten spist middag der ved et par anledninger under innspillingen av Sex and the City. Selv spiste jeg både forrett, hovedrett og dessert - men da jeg skulle prøve meg på en Cosmopolitan ble jeg desverre spurt om legitimasjon og måtte bestille meg en Cola Light istedenfor. Prøvde meg på en "Ehm, i´m from Norway and i´m 19," og var egentlig jævlig flau allerede, men kelneren påpekte bestemt at man må være 21 for å drikke alkohol i USA. Visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, men forsøkte å trøste meg selv med at jeg iallefall ikke ser 21 år gammel ut riktig enda. 

   

  Nå er det bare et par dager igjen før vi flyr våre 8 timer tilbake til Norge og jeg grøsser over hvor fort tiden går og har gått. En uke i denne byen er ikke på langt nær nok, og jeg kjenner at jeg gjerne vil tilbake ved en senere anledning. Det som gjennstår nå hva gjelder turistattraksjoner er Ground Zero og toppen av Rockerfeller Centre, som begge skal besøkes i morgen. Gleder meg til begge og skal nyte hvert sekund av det som gjennstår av årets ferie. Nå når det snart er morgen hjemme i Norge, begynner klokken å nærme seg leggetid og midnatt her i USA, så når dere leser dette ligger jeg antageligvis i min dypeste søvn og lader opp til nok en dag i The Big Apple. Selv om det føles mest riktig og si god natt, er det snart på sin plass å ønske dere en god morgen!

 • Publisert: 13.08.2014, 05:12
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • NY: Times Square

 • Publisert: 10.08.2014, 00:13
 • Kategori: Blogg


 • Her er jeg, midt på Times Square med noen godbiter fra Forever 21 i posen. Det føles helt rart og endelig være i New York, men også fantastisk bra. Vi kom i går kveld og gikk rett i seng ettersom det var midt på natten i Norge. Så sto vi opp tidlig i morgest og gikk ut for å spise frokost. Det ble ikke pannekaker i dag, men jeg lover dere at jeg skal spise det senere denne uken (eventuelt hver dag)! Ellers har vi utforsket stort sett hele Manhatten fra en rød sightseeing buss og sett Empire State Building, Rockerfeller Center, The Carrie Steps(!!), Brooklyn Bridge, Soho, Chinatown og så videre og så videre. Det er så mye å se, og i dag har vi for det meste orientert oss og funnet ut hvor det passer å shoppe, oppleve og hvor hotellet vårt er i forhold til alt det andre. Det viser seg at vi bor midt i smørøyet, noe vi egentlig oppdaget allerede i går kveld, for hundre meter lengere ned i gaten ligger Times Square. Det er helt ok. Vi har allerede begynt shoppingen, men bare så vidt. Forever 21 for eksempel, er et lite og sjarmerende fem etasjes kjøpesenter, hvor alle avdelingene (klær til jenter, klær til gutter, undertøy, sko, treningsklær) tilhører en og samme butikk. Vi brukte over en time der tidligere i dag, men jeg tror ikke jeg er helt ferdig ennå. Ellers har jeg lokalisert både Nike Flagship Store, Victoria Secrets og Urban Outfitters! Det er selvfølgelig ekstremt mye annet her, men dette er must-see butikker for min del. Andre planer er selvfølgelig Central Park, cruise med ferge på East River, middag på TAO og i morgen står musikal på Broadway for tur. Hva kan jeg si, We´re living the dream!

 • Publisert: 10.08.2014, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Noodles

 • Publisert: 08.08.2014, 13:39
 • Kategori: Blogg

 • .

  Jeg er ennå i Oslo, og selv om jeg skulle spare pengene mine til neste stopp måtte jeg kjøpe meg nye sko her. Det ble samme type som jeg har hatt, men det forrige paret var ikke så veldig fresh etter russetiden. Det er flatforms og disse er fra det norske merket Noodles. Jeg kjøpte skoene på Shoebar i Oslo, akkurat som sist. 

  Nå sitter jeg i Oslo og vi skal snart dra opp på Gardermoen. Flyet til New York går klokken 18.00 og lander i USA klokken 20.00 amerikansk tid (02.00 norsk tid). Kjenner at jeg er veldig spent og klar for en uke i byen over alle byer, New York City. Jeg har aldri vært der før, verken i New York eller USA, så alt blir nytt og antageligvis veldig stort. Everything´s bigger in America! Jeg er forberedt på en lang dag, ettersom flyturen tar 8 timer og tidsforskjellen er ganske stor. Jeg tar med meg macbooken, så det kan jo hende jeg oppdaterer dere underveis! Vi snakkes. 

 • Publisert: 08.08.2014, 13:39
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • We wish you a pleasant flight

 • Publisert: 07.08.2014, 16:41
 • Kategori: Blogg
 • 04.45: Vekkerklokken ringer tidlig denne morgenen, jeg skal ut og fly, på ferie og derretter flytte for godt...

   

  05.00: Jeg går i dusjen i et forsøk på å våkne til live og bli menneske, det hjelper dårlig, men jeg får iallefall vasket håret. 

   

  05.20: Jeg ordner meg, gråter litt mens jeg hører på musikk. Ser også gjennom jenterommet en siste gang før jeg drar og er generelt sentimental. 

   

  05.45: Pappa kjører oss til flyplassen hvor vi sjekker inn. Oups, den ene av mine to kollier veier 27 kg... Heldigvis kjenner jeg jenta i skranken, ingen overvekt. Hurra!

  06.00: Det lave skydekket blir ennå lavere, vi innser at flyet antageligvis ikke kommer ned...

   

  06.30: Vi hører Wideroeflyet suse over flyplassen og får beskjed om at vi må ta buss til nærmeste flyplass i Lakselv. 

   

  07.00: Vi sitter på bussen som lukter alt jeg forbinner med oppkast og får utlevert kuponger på 250 kroner som plaster på såret for at flyet ikke går. Den kan brukes på utvalgte butikker på flyplassen. 

   

  07.15: Jeg innser atter en gang hvor sterkt jeg hater å kjøre buss, prøver å sove så jeg slipper og spy. 

   

  09.30: Mamma vekker meg, jeg sov gjennom det meste av bussturen. 

   

   

  10.00: Vi har sjekket inn igjen og setter oss for å vente på flyet som har avgang 11.45. Jeg er sulten og trenger frokost, ingenting er åpent ennå, klokken er jo faktisk bare 10(...?). Tenker at dette er en flott start på ferien. 

   

  11.00: Flyplassen våkner til liv og de utvalgte butikkene viser seg å være en kafé? Jeg spiser tørr panini med salami og drikker brus. Er fortsatt kvalm og burde hatt en drink. 

   

  11.45: Flyet tar av og jeg innser at jeg hadde glemt hvor _utrolig_ mye bråk det er i Widerøes fly. 

   

  12.30: Vi lander i Tromsø, skulle vært i Oslo for to timer siden! Neste avgang er 13.40.

   

  13.00: Sitter på gaten og venter. Er trett, spiser litt melon, prøver å lese litt i boken min, ser en jente jeg mener er av samisk opprinnelse og møter en mann fra Honningsvåg, de er overalt. 

   

  13.40: Vi får beskjed om at det er teknisk feil på flyet og en forsinkelse på 10 minutter. 

   

  14.00: Vi venter fortsatt, ny avgang 14.15. 

   

  14.15: Jeg får melding på telefonen og blir glad, helt til jeg skjønner at den er fra SAS. Ny avgangstid er 14.35.

   
  14.40: Vi kommer oss endelig av gårde. Sitter heldigvis på SAS+ og får gratis Pringles. Jippi. 

   

  16.45: Flyet lander, heldigvis bare seks timer etter opprinnelig ankomsttid. 

   

  16.46: Alle vil ut av flyet fortest mulig og de fleste tror det går fortere hvis de røyser seg opp og presser seg inn i midtgangen. Det lukter svette og fortvilelse. Mobilene skrues på og noen klarer å roe seg ned igjen. Jeg venter pent på min tur før jeg forlater flyet. 

   

  17.00: Vi venter på baggasjen vår og står BAK den røde linjen som ingen andre  ser ut til å oppdage. Jeg irriterer meg over alle som befinner seg på Gardermoen. 

   

  17.10: Vi rekker akkurat ikke flyttoget og dørene lukkes rett framfor oss. Surt. Detter er virkelig ikke min dag...

   

  17.20: Det neste flyttoget går og vi er heldigvis ombord. Jeg får endelig laddet telefonen igjen og sjekker Instagram som for det meste er full av feriebilder. Er glad for at jeg endelig har ferie selv. 

   

  18.00: Jeg bærer kofferten min på 27 kg opp trappen til leiligheten til søsteren min og slenger meg på senga. Takker gud og høyere makter for at reisen er over og gruer meg til fredag, når jeg skal reise dobbelt så langt. Folder hendene og ber en stille bønn om at alt skal gå smertefritt da. Tenker at jeg aldri skal fly Widerøe igjen...

   

  19.00: Spiser en bedre middag på meksikansk resturant som blant annet har verdens beste Guacamole. NAM!

   

  20.00: Bestiller flybilletter fra Widerøe hjem til Honningsvåg i høstferien... 

   

  21.30: Jeg er sliten og trett og slukner nesten før hodet lander på puta. 

   

 • Publisert: 07.08.2014, 16:41
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • The perks of having a pink bathtub ++

 • Publisert: 03.08.2014, 22:16
 • Kategori: Hverdag
 • .


  Hvordan tilbringe en litt slapp søndag? I badekaret med en bok, jordbær, iskald drikke og en dæsj Sex and the City rullende over skjermen. Ikke alt på en gang, men kontinuerlig i små mengder. Jeg synes iallefall det var smooth og nå har jeg offisielt tatt farvel med det rosa badekaret(!!) vårt. Nå er jeg i en periode hvor alt er siste gang, og uansett hva jeg skal gjøre tenker jeg at det blir lenge til jeg skal gjøre akkurat dette, akkurat her, igjen. Okei, så kommer jeg hjem på høstferie i slutten av september, men da er jeg allerede flyttet, og hver gang jeg kommer hjem må jeg telle dager til jeg skal dra igjen.

   

  Haha, nå er ikke alt riktig så ille... For midt oppi alt glemmer jeg at jeg skal en uke til New York først, og når jeg tenker på det føles alt litt mer ok igjen. Jeg tviler ikke på at det kommende året kommer til å bli helt legendarisk, men jeg hadde nok vært like emosjonell uansett hva jeg skulle ta meg til de neste månedene. Apropo emosjonell, så kjenner jeg tårene i øyekroken nå, men det føler jeg at jeg gjør konstant om dagen, så det er vel egentlig ikke noe nytt.

   

  Hadde jeg lest noen skrive noe som dette når jeg selv gikk i 1. klassen på VGS og var misunnelig på alle som fikk reise ut i verden for å gjøre akkurat det de ville, hadde jeg antageligvis tenkt at det aldri ville bli slik for meg. Faktisk er jeg en av de som har gledet seg mest til å begynne på resten av livet. Nå tenker jeg at elever på videregående må nyte tiden, for den går så uendelig fort, og når du en dag skal se tilbake oppdager du at den var ganske fin. Jeg skjønner at det er vanskelig å forstå når man pugger til prøve i historie, jeg har akkurat skjønt det selv, og ville bare gi opp så sent som i eksamensperioden, men det er faktisk sant. Husk det når blodslitet begynner igjen om litt for kort tid.

   

  Og jeg som bare skulle fortelle dere om søndagen min...

 • Publisert: 03.08.2014, 22:16
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • En siste sommerfest

 • Publisert: 03.08.2014, 15:51
 • Kategori: Antrekk +
 • .

  I går var siste lørdag hjemme i Honningsvåg på en stund, og den ble brukt til å feire 25 årsdag. Mitt kjære søskenbarn Siri fylte nemlig år og da ble det feiring. I herlig solskinn på herlige Magerøya feiret vi herlige Siri! Det var med andre ord en veldig morsom kveld og en fin, og litt sentimental(?), siste lørdag. 

 • Publisert: 03.08.2014, 15:51
 • Kategori: Antrekk +
 • 0 kommentarer
 • hits