Caroline Simonsen

Ikke til å stikke under en stol...

 • Publisert: 24.03.2015, 11:04
 • Kategori: Blogg
 •  

   

  .

  Det er tidlig morgen i Beijing, og jeg har spist en bedre frokost i denne byen for nest siste gang i denne omgang! I morgen reiser vi hjemover etter 16 dager i Kina. 16 dager med spennende opplevelser, kultur og mat, og 16 dager uten facebook.

   

  Jeg kom til å tenke på at dette antageligvis må være det lengste jeg har vært uten sosiale medier på flere år. For etter at smarttelfonen ble allemannseie finnes det knapt steder du ikke har tilgang på internett lengere. Internett finnes i aller høyeste grad i kina også, men både instagram, snapchat og facebook er sperret.

   

  Jeg skulle ønske jeg var en av de som greide å si at 16 dager uten sosiale medier er null problem, og at "jeg poster aldri noe uansett" var en helt ærlig og oppriktig påstand fra min side, men det er det ikke. Selv tror jeg ikke det er spesielt mange ungdommer på min alder, kanskje ennå færre voksne, som kunne sagt noe sånt og ikke en gang vurdert om det var en overdrivelse, men det finnes alltid noen. Det er alltid noen som synes alle andre på instagram er teite og som selv ikke teller likes. De bryr seg ikke om de får 40 eller 2 kommentarer på statusen de skrev her om dagen og de skifter iallefall aaaaldri profilbilde på Facebook. Jeg vet ikke om jeg tror helt på de, det er litt for skummelt å tro på de, for det betyr at jeg er selvopptatt og overfladisk helt alene.

   

  Det går fint de første dagene. Alt er så spennende og nytt og du er endelig ute på reisefot igjen. Dessuten er det WIFI på hotellene så du får lest VG og Dagbladet og sier til deg selv at du er fornøyd med det. Det skjer sikkert ikke noe spennende på Facebook uansett, tenker du når du legger deg i den nye hotellsengen og det viser seg at alt er sperret i denne byen også... Så begynner det å tikke inn snapchats til alle tider, og det klør i fingrene når du får opp varsel men likevel vet at du ikke får sett. Det er sikkert noe superinteressant! Sikkert noe du burde se akkurat nå, som ikke vil ha samme verdi om en uke. Til og med snappene fra de der som bare sender kjedelige felles-snaps virker interessant, og det kinesiske regimet irriterer deg mer enn noen gang. Hvor farlig kan det være at jeg åpner en aldri så liten party-snap fra kvelden før når jeg våkner søndag morgen? Tror de virkelig vi planlegger et terror-angrep, på Snapchat?

   

  Det hjelper ikke på humøret at du ikke får snoke på instagram. Jeg er i Kina og har det helt topp, men det er det jo ingen som vet. Ingen har sett bilde fra verdens nest høyeste bygning i Shanghai og ingen har fått med seg at jeg spiste søndagsfrokosten min på den kinesiske mur her om dagen. Det er ingen der hjemme som kan bli misunnelig eller reisesyk når de sitter med hodet i skolebøkene, for de vet jo ikke hva jeg gjør. Hva er vitsen med å reise da, liksom?

   

  Og så Facebook da, som ingen av oss bruker lengere uansett. Feeden blir stadig mer preget av "tag a friend who" bilder, og morsomme videoer av fedre som spiller trompet og sønner som ødelegger kjøkkeninnredningen til vanlig, men når jeg er i Kina, da! Da skal jeg plutselig motta arrangementinnvitasjoner, meldinger og for alt jeg vet en poke fra kronprins Håkon. I løpet av 16 dager tikker det inn varsler som aldri før, antageligvis på pur F, bare fordi jeg er i Kina! Og når jeg er tilbake i fedrelandet, ja da kan du banne på at han der morsomme faren har spilt inn en tredje video med han der stakkars sønnen, som må stå der i raske solbriller og slenge kjøkkenskapet opp og igjen og mest sannsynlig kommer til å få høre det hele ungdomsskolen... Men får jeg andre varsler enn at det er kommet ennå et nytt innlegg i kjøpe/selge/bytte/gi bort/leie ut/prøve/smake/ta tilbake/osv? Antageligvis ikke!

   

  Nei, jeg savner norskt fritt Internett jeg, mer enn jeg savner Tine melk. Da kan jeg tvinge på dere bilder fra Østens rike, og noen av dere MÅ like det, bare fordi vi er venner. Andre kan absolutt ikke like det, bare fordi jeg er jeg, men alle må se det uansett! Og så skal jeg svare på snapchat og unnskylde meg for alt det jeg ikke har svart på ennå, jeg liker dere altså, de fleste iallefall, jeg har bare vært utsatt for 16 dagers avvenning! Heldigvis kan jeg love at det ikke skjer igjen, når jeg er tilbake i Norge igjen er det første jeg skal gjøre å sjekke snapchat, slik at jeg blir blid og fornøyd igjen!

   

   

 • Publisert: 24.03.2015, 11:04
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Xian

 • Publisert: 19.03.2015, 15:24
 • Kategori: Blogg
 •  

   

  .

  Jeg er, som dere kanskje ser, fortsatt i Kina. Nå er vi kommet oss til byen Xian og nyter et par netter her på deilig 4-stjerners hotell med himmelsk frokost og god utsikt. De to foregående nettene ble tilbrunget på et heller shabby hostel til 30 kroner natten per stykk, uten frokost og med senger som minnet mer om betongblokker med laken. Badet var lite og jeg sto nesten oppi do når jeg dusjet... Heldigvis var det relativt rent og ordentlig, og for den prisen klaget vi ikke. Likevel, det er deilig med morgenkåpe og valgfri omelett til frokost, som kokken steker mens du ser på.

   

  Opplevelsene er det ingenting å si på, uansett hvilken standard hotellet har, og vi ser og gjør så uttolig mye spennende hver eneste dag. Kinesisk historie og kultur er virkelig spennende, og jeg klarer nesten ikke sette ord på hvor god mat vi får. Vi har fått servert så utrolig mye godt, og jeg skulle helst spurt om oppskrifter overalt. I tillegg er vi blitt ordentlig flinke på å spise med spisepinner, etter to uker i Thailand tidligere og litt over en uke her, så jeg er fast bestemt på at jeg skal kjøpe med meg skikkelige pinner hjem. Nå er det på tide og legge seg. Tidaforskjellen er om lag 7 timer, så klokken er straks halv elleve. I morgen skal vi opp veldig tidlig for å løpe en tur før frokost, så da gjelder det å være uthvilt!

 • Publisert: 19.03.2015, 15:24
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 20 timer på toget

 • Publisert: 14.03.2015, 10:02
 • Kategori: Blogg
 •  

   

   

   

  Toget tusler videre innover i dette landet de kaller Kina. 900 kinesere, et par amerikanere og jeg, sammen med en hel gjeng fra Hurdal Verk Folkehøgskole, ligger stablet oppå hverandre i det drøyt 1 kilometer lange toget. 20 timer tog er reel kulturopplevelse. Bakerst i vogn 4 (som logisk nok er den fremste vognen) ligger jeg og skriver, 7 timer foran alle dere hjemme i Norge. Hos dere har ingenting av dette skjedd ennå. Jeg har reist frem i tid, men dersom vi tenker på landets utvikling har jeg nok reist tilbake.

   

  Alt lukter Kina, som i denne sammenhengen er synonymt med nudler. Jeg er sikker på at samtlige passasjerer har spist nudler til middag, og kvelds for øvrig. Det lukter nudler overalt, bortsett fra på toalettet. Inne på det lille rommet med hull i gulvet lukter det fersk urin. Ikke alle treffer hullet i forbifarten, og toalettpapir må du ordne selv, så da er det kanskje ikke så rart at lukten stikker i nesen, også en stund etter du kommer deg ut derfra.

   

  Det går fint likevel, og kineserne ser ikke ut til å bry seg. De spiller kort og spiser nøtter og synes deg er gøy med fremmede mennesker. Oss nordmenn som er så bleike og bråker og tar oss til rette. Vi gjør litt som vi selv vil, og de kan ikke fatte og forstå hvorfor vi ikke prater kinesisk. Det er vanskelig å se at vi er så spennende, i et så spennende land som Kina. Mens klokken nærmer seg 22.00 spiller de lokale reisende musikk fra 3 ulike radiostasjoner og synger med til noe som minner om kinesisk westlife. Når lyset slukkes gjelder det å snike til seg så mye søvn som mulig. Øverst på 3. køye legger jeg meg under dyna, uten setebelte, og sovner et eller annet sted langs den kinesiske jernbanen.

 • Publisert: 14.03.2015, 10:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Shanghai

 • Publisert: 13.03.2015, 02:45
 • Kategori: Blogg
 •  

   

  God morgen fra andre siden av verden! Jeg er for øyeblikket på et hotellrom i Shanghai, og hører togene suse forbi utenfor vinduet. Her er det akkurat blitt morgen, og jeg synes det er helt sinnsykt å tenke på hvor langt hjemmefra jeg er. Det virker som en helt annen verden! Her har vi gjort oss kjent med kulturen og spist kinesisk mat på ordentlig kinesisk vis, i tillegg har vi besøkt verdens 2. høyeste bygning og sett pingviner, sel og hai på akvarium. Det er utrolig spennende, og det skjer noe nytt hele tiden. Allerede senere i dag setter vi kursen mot en ny, og selv om jeg virkelig liker Shanghai (Kinas New York) er jeg klar for å oppdage mer av dette merkelig fine landet!

 • Publisert: 13.03.2015, 02:45
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • VSCO

 • Publisert: 10.03.2015, 10:15
 • Kategori: Foto • Endelig kan jeg gledelig meddele at også jeg har gått til anskaffelse av det nye store, nemlig VSCO. Jeg synes virkelig vi trenger et nytt sosialt medium som tar opp tiden vår, gir oss muligheten til å dele bilder fra vårt oh so interessante hverdagsliv, krever følgere og passer på at vi hele tiden får med oss det som skjer med de vi liker og kanskje spesielt ikke liker rundt oss. På grunn av alle disse positive egenskapene, som vi ikke finner hos de andre sosiale mediene for øvrig, har jeg altså valgt å oprette min egen side. Den finner dere her www.carolinesimonsen.vsco.co. Ettersom jeg bare har facebook, instagram, twitter, tumblr og blogg fra før av føler jeg at jeg trenger et nytt sted å uttrykke meg, og det snarest. Neida, men det er jo gøy da, og når sant skal sies bruker jeg ikke tumblr aktivt, og twitter er bare et sted der jeg uttrykker følelsene mine rundt gode og dårlige idrettsprestasjoner/laguttak/smørefeil osv. Så da er jeg faktisk unnskyldt. Dessuten er det mange veldig fine filtre på VSCO, mye finere enn de på instagram. Så nå kan vi redigere bildene der og så dele de på instagram etterpå. De får nemlig huden til å se renere ut, tennene til å se hvitere ut og legger skyggen akkurat der vi vil at den skal være. Hittil har jeg sett at det er flest jenter som har skaffet seg sin egen side, men guttene kommer nok snikende så fort det blir sosialt akseptert, de også. Jeg føler at vi hele tiden er på jakt etter nye applikasjoner, uten foreldre, tanter, onkler og besteforeldre? Men så fort de innhenter oss og oppgraderer sine kunnskaper på internett og smarttelefon, hopper vi over på det neste ungdommelige og hippe. Når sant skal sies skjønner jeg godt at jentene på min alder ikke ønsker at bestemor Gerd skal se bikinibildene fra Magaluf, med en Strawberry Daqiri i den ene hånden og en litt for gammel svett spanjol i den andre. Det er måte på hva bestemor får se, så da viser vi det til resten av verden istedenfor! 

   

   

  Når det er sagt, trykk gjerne inn på siden min for å se. Det er desverre (heldigvis?) ingen bikinibilder der, men det er en del av mine fotografier, lett tilgjengelig og samlet på et sted. 

 • Publisert: 10.03.2015, 10:15
 • Kategori: Foto
 • 2 kommentarer
 • Destinasjon Kina

 • Publisert: 09.03.2015, 22:34
 • Kategori: Blogg
 •  
  Baggen er pakket, passet ligger klart på nattbordet og alle nødvendige batterier er ferdig oppladet. Det er på tide å reise på tur igjen. Kina står for tur, og i morgen reiser jeg på den 3. og siste reisen med Folkehøgskolen. Jeg er sliten allerede før den 12 timer lange flyturen, men jeg vet at det kommer til å bli en ekstremt bra opplevelse og mange nye minner. Kina er et sted jeg antageligvis ikke ville besøkt alene i nærmeste fremtid, så jeg er utrolig glad for at jeg får sjansen til å reise til et så spennende og fremmed sted med noen som er kjent og har vært der før. Kulturen er så og si så annerledes som den kan få blitt, og jeg ser frem til mange spennende måltider, kulturopplevelser og severdigheter. Nå skal jeg ringe til kjente og kjære for å prate litt før jeg legger meg, det er tross alt over to uker til jeg får pratet med de igjen. 

 • Publisert: 09.03.2015, 22:34
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Vinter?

 • Publisert: 04.03.2015, 19:42
 • Kategori: Blogg
 •  

  Vi er i mars allerede, og det er over to måneder siden jul. Er det bare jeg som synes det er helt sinnsforstyrrende? Tiden går så utrolig fort, og selv om det ser ut som det er full vinter her i Hurdal på disse bildene, minner været mye mer om vår og påske. Solen skinner og smelter snøen litt for hver dag som går. Det er helt greit for meg, så lenge vi har snø nok hjemme til å gå på ski og kjøre scooter når jeg kommer hjem på påskeferie. Jeg gleder meg til påske. Til påskelabyrinten på radio, saftige appelsiner, Kvikk Lunsj og nysmurte ski med dårlig feste. Heldigvis er det ikke så lenge til, men heldigvis har jeg masse å glede meg til før den tid. I morgen for eksempel, skal jeg en tur til Oslo for å besøke søsteren min, på fredag får jeg helgebesøk av besteveninnen min, i helgen skal jeg på Honningsvågrevyen i Lillestrøm og på tirsdag reiser jeg en liten tur til Kina. Timeplanen er som dere skjønner fullbooket, akkurat slik jeg liker det! Om 5 dager reiser jeg altså på min siste tur med folkehøgskolen, til østens rike, og vi skal gjøre så utrolig mye kult. Den Kinesiske Mur seiler selvfølgelig opp som en favoritt, men det er også utrolig mye annet bra å oppleve i Kina. Og vet dere hva? Denne gangen SKAL jeg ta med kameraet! 

 • Publisert: 04.03.2015, 19:42
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bekjennelser fra en skientusiast

 • Publisert: 02.03.2015, 22:42
 • Kategori: Blogg
 • .

  Det sies at Nordmenn er født med ski på beina. Det er ikke tilfeldig. For etter tidenes medaljefangst under VM i Falun passer ordtaket bedre enn noen gang tidligere. 39 utøvere og millioner av nordmenn, født til å se VM på ski. Født patriotiske, født optimistiske og født til å forvente gull.  

   

  2 uker med svette, tårer og psykiske påkjenninger. Ikke bare for løperne, men også for oss nordmenn. 

   

  Vi starter, som så mange ganger før, med gull på sprint. Gull til Bjørgen, gull til Northug, som så mange ganger før. Men, det er likevel noe spesielt med det første gullet denne gangen. Det første gullet til Petter Northug i individuell sprint, og det første gullet til Petter Northug etter den skjebnesvangre natten en maidag i 2014. Bragden er et faktum, Petter Northug er tilbake, kongen har vendt hjem og tar sitt første gull i sprint, på Lugnet skistadion, i Sverige.  Det er poetisk vakkert, og  nordmenn kan være glade for at akkurat Petter Northug, fra Mosvika i trønderlag, er født med ski på beina. Man kan aldri avskrive Petter Northug. 

   

  Det er typisk norsk å være best, og det er det også denne gangen, selv om svenskene lever opp til forventningene på hjemmebane. Men når Charlotte Kalla endelig tar steget opp og blir verdensmester for første gang, er det også typisk norsk å være ydmyk. Hele Norge unner Charlotte Kalla gullmedaljen på hjemmebane. Til og med Petter Northug er ydmyk under dette mesterskapet, på svensk jord, hvor han til slutt tar 4 gullmedaljer og gjør sitt beste mesterskap noensinne. Petter Northug er blitt voksen, og han er best når det gjelder som mest.

   

  Charlotte Kalla er likevel den eneste som greier å slå de norske skijentene denne gangen. Vi vinner nesten alt. Og når det er klart for kvinnenes stafett, er Norge tidenes største favoritter. Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Urenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen innfrir forventningene og tar vårt klareste gull under mesterskapet. Med gode ski er vi uslåelige, med gode ski er vi best i verden, igjen. Og når Marit Bjørgen kommer gående på oppløpet med det norske flagget i hånden, går hun også inn i historiebøkene. 14 VM-gull. Tidenes mestvinnende kvinnelige skiløper er norsk, og heter selvfølgelig Marit Bjørgen. I stuene rundt om kring i landet står nordmenn med tårer i øynene og sår hals. Så deilig det er å være best, og så ufattelig deilig det er å slå svenskene. 

   

  Våre beste menn, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Glørsen og Petter Northug, tør ikke annet enn å gjøre det samme, og vinner oppskriftsmessig herrestafetten dagen etter, foran svenskene. Vi får vår revansj etter OL i sotchi og knuser svenskene på oppløpet, Petter Northug først, foran hjemmehåpet Calle Halvfarsson. Vi har ikke tid til å hente flagget, men Petter vinner spurten, som alltid, og flagget heises til slutt. Når Ja vi Elsker spilles på Store Torget i Falun, er det vanskelig å holde tårene tilbake, også denne gangen. 

   

  Vi tar 11 gull i mesterskapet. 11 gull, 4 sølv og 5 bronsemedaljer. Mest overraskende, og kanskje mest gledelig er hoppguttas etterlengtede gull i lagkonkurransen. På mesterskapets nest siste dag sørger de norske hoppgutta, med Rune Velta i spissen, for ennå mer norsk gulljubel. Foran forhåndsfavorittene Tyskland, foran Østerrike og foran Japan. Øverst på pallen står 4 norske gutter, 22 år etter at 4 andre norske gutter klarte det sist, i Sverige, i Falun. Det er nesten for godt til å være sant. Alt går vår vei i Falun. Kanskje det er derfor det er så lett å glede seg over ringreven Lucas Bauer, smilende Charlotte Kalla og hopplegenden Noriaki Kasai. 

  Det er noe symbolsk over måten mesterskapet avsluttes på for kvinnene. Når Therese Johaug rykker i fra, og går inn til sitt 2. Individuelle gull for første gang i et mesterskap vinner hun foran selveste Marit Bjørgen. Alt tyder på at et tronskifte er på vei. Prinsessen er blitt dronning. Likevel, hele Norges Marit Bjørgen smiler, også når hun vinner sølv, og bukker når hun går over målstreken, kanskje for aller siste gang i et internasjonalt mesterskap. De beste er også størst når de ikke vinner. Marit Bjørgen er den aller største gjennom tidene. 

   

  Nordmenn elsker å vinne. Nordmenn elsker å være best. Men mest av alt, nordmenn elsker når de som har hatt de bratteste motbakkene og de mørkeste stundende kjemper seg tilbake til toppen. Derfor gråter vi når Astrid Urenholdt Jacobsen tar sin første individuelle medalje siden 2007. Idretten er brutal, men når noen endelig lykkes etter mange år med motgang, er idretten bare vakker. Derfor kan det umulig bli en vakrere slutt på dette mesterskapet, enn når Petter Northug vinner 5-mila og blir VM-konge, igjen, 300 dager etter at han opplevde de mørkeste dagene i sin karriere. Hele Norge står på hodet. Man kan aldri avskrive Petter Northug. 


 • Publisert: 02.03.2015, 22:42
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits