Caroline Simonsen

2014

 • Publisert: 01.01.2015, 17:46
 • Kategori: Hverdag
 • 2014 går snart inn i historiebøkene og det er like skummelt som alltid at det allerede har gått et helt år. Nå blar jeg meg tilbake i bloggarkivet og mimrer over de 365 dagene som har gått. Jeg konkluderer med at det har vært et spennende, fint og veldig tøft år. 

   

  5. Januar 2014 skrev jeg "Nå er jeg klar for 2014. Året hvor jeg skal fullføre og endelig bli ferdig med videregående og dermed også avslutte 13 år "obligatorisk" skolegang. Året hvor lille meg skal kle meg i rødt sammen med resten av klassen og feire hemningsløst i to uker fordi vi er fri - vi skal være russ! 2014 er forhåpentligvis også året hvor jeg endelig skal få reise ut i verden å oppleve og lære ting jeg synes er interessant". Når jeg ser tilbake var det en gangske god spådom. Jeg var positiv, optimistisk og spent. 

  11. Januar 2014 skrev jeg "2014 fikk en brå start, og akkurat nå er det vanskelig å skjønne hvordan dette året skal bli like fint som det forige. Kanskje det aldri gjør det, og kanskje det er greit. Livet går i bølgedaler, opp og nedturer, det er bare å forstå det først som sist. Det er det som er livet". 9. Januar døde bestemor, og jeg får ennå tårer i øynene av å prate om det. Jeg tok det veldig hardt og det tok lang tid før jeg klarte å gå tilbake til hverdagen og være meg selv igjen. Likevel ble 2014 et fint år, og det er rart å tenke på hvor langt nede jeg var i begynnelsen av året. 


  2. Februar 2014 skrev jeg  "Denne helgen søkte jeg fem folkehøgskoler, alle i Olso-området, og denne helgen fikk jeg svar fra alle om at jeg var kommet inn". Lite visste jeg at bare 6 måneder senere skulle jeg flytte inn på rommet mitt på Hurdal Verk Folkehøgskole. 


  22. Februar 2014 skrev jeg "Jeg har bestemt meg for hva jeg skal gjøre til høsten! For en drøy uke siden takket jeg ja til tilbudet om skoleplass på Hurdal Verk Folkehøgskole, som naturligvis ligger i Hurdal, ca. 40 minutter fra Gardermoen lufthavn". Og slik gikk det altså.


  22. April 2014 skrev jeg dette  innlegget om Honningsvåg. Jeg fikk fantastiske tilbakemeldinger og masse oppmerksomhet i ettertid, faktisk over 2000 lesere den dagen. 

   

  19. Mai 2014 skrev jeg "Så var russetiden over akkurat like plutselig som den var i gang! Tre uker med fyll, fanteri, samhold og latter er historie og jeg sitter igjen med blandede følelser. For det første har jeg hatt det så sinnsykt gøy med gjengen jeg har gått i klasse med siden jeg var 6 år gammel. Det har vært helt magisk og jeg kunne ikke drømt om en bedre avslutning på videregående. Samtidig er det utrolig trist at det faktisk er over". 2014 var altså året jeg skulle få være russ, og jeg synes det er merkelig at det er over, etter å ha ventet i 13 år.

   

   

  2. Juni 2014 skrev jeg "Jeg har bestilt flybilletter fra Honningsvåg uten å bestille billetter tilbake for første gang i mitt liv. 6. august flytter jeg fra verdens vakreste tropiske øy og jeg har aldri grugledet meg så mye til noe i mitt 19 år lange liv". Jeg begynte for alvor å skjønne at det nærmet seg flytting med stormskritt. Jeg synes ennå det er trist at ungdomstiden min i Honningsvåg er over, og det er utrolig godt å være hjemme. 

   

  31. Juli 2014 svarte jeg dette på følgende spørsmål "Hvis du kunne bodd hvor som helst i verden, hvor ville det vært? Jeg har en drøm om å bo i England på et tidspunkt i livet mitt, for en kortere eller lengere periode. Ellers synes jeg Italia ser spennende ut, og så tror jeg at jeg vil flytte tilbake til Honningsvåg når jeg har sett og opplevd verden". Jeg ønsker fortsatt å bo i England, og det er den største grunnen til at jeg søker på britiske universiteter til høsten.  
  Hva ser du frem til? Det kommende året/skoleåret og alt spennende det har å by på. Flytte til et annet sted, reise masse og bli kjent med mange nye mennesker. I tillegg gleder jeg meg til jul. Nå er julen veldig snart over, og jeg må si at jeg har gledet meg med god grunn. Ingenting slår julen i Honningsvåg, og selv om jeg er litt redusert har jeg hatt det uendelig gøy!   10. August 2014 skrev jeg "Her er jeg, midt på Times Square med noen godbiter fra Forever 21 i posen. Det føles helt rart og endelig være i New York, men også fantastisk bra". Årets ferie gikk altså til selveste New York, og for en tur det ble! Jeg har bare en ting å si: I´m going back! 

   

  25. August 2014 skrev jeg "Jeg er kommet frem til Hurdal, en liten kommune og et tettsted ca. 50 minutter utenfor Oslo, mot Hamar. Her har jeg altså vært siden forige lørdag og har nå blitt kjent med en hel del folk og fått eget rom. Det er rart å faktisk være på folkehøgskolen etter å ha snakket om det siden februar. Til nå er jeg veldig fornøyd og kan med hånden på hjertet si at jeg stortrives. Alt er fortsatt veldig nytt og spennende, men det meste tyder på at det kommer til å bli et fantastisk år".gu Det er spennende å se hva jeg tenkte etter bare en uke på Hurdal Verk, og jeg er utrolig glad for at jeg har skrevet det ned. Heldigvis er jeg fortsatt sikker på at det kommer til å bli et fantastisk år. 

     27. September 2014 skrev jeg "Det var så godt å møte mamma, pappa og hunden min Stegg i går kveld etter en fem timers lang reise. Det var rart å komme hjem etter 7 uker, men nå føles det som om jeg aldri dro. Det er rart, for alt er akkurat som det var når jeg pakket kofferten for snart to måneder siden, og det føles nesten som at jeg har reist tilbake i tid. At jeg dro en fredag i august og kom hjem en lørdag i september, men at tiden har stått stille her hjemme mens jeg har vært borte". Fra den eneste gangen jeg var hjemme mellom sommer og jul!

   

  30 September 2014 skrev jeg "Hils på Storm. Vårt nye familiemedlem som flytter inn om litt over en måned. Er han ikke skjønn? Han er bare fire uker nå og ennå en veldig liten, kosete og ikke minst skjønn valp". Da hadde jeg akkurat møtt Storm for første gang, og nå ligger han på sofaen sammen med meg og er veldig søt. 

     26. Oktober 2014 skrev jeg Jeg har akkurat vært en uke i Istanbul! En fantastisk spennende by hvor øst møter vest og Europa møter Asia. Der har jeg hatt en veldig fin uke med god mat og mange nye opplevelser i et land jeg aldri har besøkt før, nemlig Tyrkia. Den første turen sammen med klassen min på folkehøgskolen fant sted i Oktober, og jeg storkoste meg i Istanbul!

  30. November 2014 skrev jeg "På lørdag var jeg på H3 arena ved fornebu i et par timer. Der koste jeg meg med P3 gull, god musikk, flotte mennesker og et par glass grønn pærecider. Gabrielle, Highasakite, Team me, Marit Larsen og alle profilene fra NRK P3 lagde god stemning og hyllet musikkåret 2014". Nå var jeg på alvor begynt å lengte hjem til jul og derfor var det ekstra godt å tilbringe en helg sammen med søsteren min i Oslo!

     I desember 2014 har jeg faktisk ikke skrevet noe som helst, men de siste snart tre ukene har jeg tilbrunget hjemme i Honningsvåg med gode venner, god familie, tradisjoner og veldig mye morro. Jeg kjenner at jeg gruer meg litt til å reise hjemmefra igjen, men samtidig har jeg så ufattelig mye å se frem til de kommende månedene og jeg skal nyte det siste halve året i Hurdal. 

   

 • Publisert: 01.01.2015, 17:46
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • hits