Caroline Simonsen

Gamlisungdom

 • Publisert: 05.11.2016, 12:29
 • Kategori: Hverdag


 • Det ble ikke så tidlig morgen som jeg hadde tenkt i dag, for når klokken ringte klokken ni kjente jeg at jeg bare ville sove litt til. Da ble det til at jeg ikke forlot den lune senga før klokken halv elleve, men det var helt greit, og relativt tidlig, egentlig. Jeg kokte kaffe og havregrøt umiddelbart, og så samtidig at snøen dalte ned på utsiden. Den dalte faktisk, det er ikke noe jeg bare skriver fordi det høres fint ut, men fordi de første snøfnuggene bare vugget seg ned til det grønne gresset, akkurat som om det var verdens mest naturlige ting. Og det var det kanskje også, i begynnelsen av november. Mamma har iallefall sendt MMS hjemmefra, og der er bakken hvit, så hvit at det snart er sparkeføre liksom, og da kom hjemlengselen sigende, som alltid når mamma sender MMS. Det er noe litt finere og mer høytidelig med MMS, akkurat som det betyr litt mer enn et vanlig bilde på snapchat. På samme måte som det er finere å få brev enn og få e-post, hvis det kan sammenlignes. 

  Nå har jeg koset meg med havregrøt og kaffe, mens jeg har hørt Popquiz på P1. Snakk om gamlisungdom. Skal ut å gå en tur også, tenkte jeg, så plutselig var det mange paralleller å trekke til en gjennomsnittlig pensjonist. Heldigvis har jeg planlagt å se Melodi Grand Prix Junior i kveld, så det burde vel jevne ut min mentale alder ganske greit. Det sendes på Nrk1 da, så det kan jo faktisk være at det er det brorparten av pensjonistene skal se på, med mindre de har konvertert til HBO og Netflix, og har tenkt å streame Game of Thrones eller Orange is the New Black

  Jeg har ikke drukket kaffe fra et gammelt syltetøysglass altså, dersom noen var i tvil, for så Grünerløkka blir jeg nok aldri, til tross for at jeg trives ganske godt der. Jeg tenkte bare at jeg skulle forsøke å lage et glass iskaffe til senere, så nå står det i kjøleskapet for og bli kaldt, og så skal jeg tilsette melk etterpå. Da jeg var i England nå sist, drakk jeg så himla mye god iskaffe nemlig, og det selges jo ikke akkurat på hvert gatehjørne her i Volda. Det eneste jeg har fått tak i er de vanlige kartongene fra Tine, og de er gode, men det er så unødvendig mye tilsatt sukker, så jeg tenkte at det var bedre å lage selv. Mens jeg venter skal jeg ut en tur i den friske luften tenkte jeg. Kanskje jeg til og med tar med kamera. God helg. 

 • Publisert: 05.11.2016, 12:29
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  07.11.2016 kl.13:58

  Carro, æ har ei digg oppskrift på hjemmelaga iskaffe!

  Skjær en banan i bita og frys den.

  Hiv 1 frossen bana i en blender lammi 1dl melk, 1dl vann og pulverkaffe etter ønske.

  Blend og nyt.

  Caroline Simonsen

  09.11.2016 kl.09:30

  Anonym: Oj, det hørtes veldig godt ut!
  Får prøve å lage når æ kommer hjem, for æ har ikke egen blender no?
  Takk :)

  Skriv en ny kommentar

  hits