Caroline Simonsen

Den internasjonale kvinnedagen

 • Publisert: 08.03.2016, 23:51
 • Kategori: Personlig


 • Jeg er vokst opp i et likestilt hjem.
  I dag vil jeg gratulere mamma,

  som også er et forbilde for meg, med kvinnedagen.
   

  "Ja, jeg er jo for likestilling, men det er ikke sånn at jeg er feminist eller noe"

   

  Jeg er sikkert ikke den eneste som har hørt noen si dette, jeg tror faktisk jeg har sagt det selv. Det var i så fall før jeg lærte at ordet feminist faktisk betyr likestilling i seg selv. Med det i bakhodet burde alle omtale seg selv som feminist, både kvinner og menn. Jeg har aldri skjønt hva som er så skremmende med det ordet.

   

  I 2016 er fortsatt det å bli født som jente noe av det farligste som finnes. 1 av 10 norske jenter har blitt voldtatt. Sånn vil ikke jeg ha det. Men hvordan kan vi endre det? Holder det med tog og paroler 8. Mars? Jeg tror jenter må gå i tog hver dag, sammen. Stå sammen slik at gutter skal slutte å se på oss som objekter. Slik at de slutter å omtale jenter som horer, sluts og luremus. Likevel, først av alt må vi stå sammen for å slutte og omtale hverandre på den måten.

   

  Voldtekt er den eneste kriminelle handlingen hvor offeret blir spurt om han/hun la opp til det. Om hun hadde på seg utfordrende klær, om han/hun ikke egentlig var med på det, hadde lyst. Har du noen gang hørt slike spørsmål i forbindelse med andre kriminelle handlinger? "Er du sikker på at du ikke ga innbruddstyven den fryseboksen?", "Men, du er helt sikker på at du ikke la opp til at de skulle stikke av med bilen din?", "Vel, man kan jo aldri være helt sikker på at hun ikke ville at noen skulle stjele den veska hennes, da?". Det er jo rett og slett helt absurd.

   

  Jeg har ennå til gode at gutter på min egen alder svarer med et kontant ja eller uttrykker at de er 100% enig i det jeg sier, hvis jeg prøver å fremme en sak hvor jeg mener at kvinner blir undertrykt. Det er skremmende. For det betyr at noe er så grunnleggende feil helt fra vi er barn, noe som sier at menn er mer verdt enn kvinner, at det å være gutt er bedre enn og være jente. Jeg gleder meg til vi skal skjønne at det er feil, og at kvinner er akkurat like mye verdt som menn. Like mye verdt hva gjelder lønn, like mye verdt i muligheter og ikke minst at min kvinnekropp er like mye verdt som enhver mannekropp. Den dagen er ikke i dag, derfor må vi fortsette å markere kvinnedagen i årene som kommer. 

 • Publisert: 08.03.2016, 23:51
 • Kategori: Personlig
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Sandra Marie

  09.03.2016 kl.00:10

  bra skrevet, så enig!

  Caroline Simonsen

  09.03.2016 kl.14:35

  Sandra Marie: Tusen takk! Så bra :)

  Ida Marie

  09.03.2016 kl.02:35

  JA! Det er så innmari viktig og sant det du skriver. Men tenk bare på hvor mye kvinnerettsforkjempere har klart før, jeg har troen på at vi med tiden vil se en holdningsendring så lenge vi står på og jobber for at det skal skje :)

  Caroline Simonsen

  09.03.2016 kl.14:35

  Ida Marie: Ja, vi må ha troen på at det er mulig med forandring :)

  Emma Julie

  09.03.2016 kl.14:53

  Utrolig flott skrevet!

  Caroline Simonsen

  09.03.2016 kl.22:25

  Emma Julie: Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar

  hits