Caroline Simonsen

Når det blir jul

 • Publisert: 03.12.2015, 19:17
 • Kategori: Personlig
 • Når det blir jul, på ordentlig, og jeg er hjemme i Honningsvåg, da skal jeg spise klementiner hver eneste dag. Jeg skal lete etter de beste, akkurat passe søte, akkurat passe sure, og spise litt for mange hver dag. En til frokost og 5 til kvelds.

   

  Når det blir jul skal jeg bake hjemmelaget pepperkakehus, med non stop og seigmen og masse melis. Jeg skal ikke pynte med lakris, og så skal jeg spise mere godteri enn jeg dekorerer med, for det er tross alt viktigst.

   

  Når det blir jul, og kanskje litt før, skal jeg se alle de fine julefilmene. Hjemme Alene 1 og 2, The Grinch, The Holiday og selvfølgelig Love Actually, kanskje tre ganger, kanskje fler. Og Harry Potter, for det er litt julestemning i Harry Potter også faktisk.

   

  Når det blir jul skal jeg sette pris på alle de fine vennene mine, tilbringe etterlengtet tid sammen med dem, og gi de gaver. Gaver jeg har kjøpt når jeg tenkte på dem, og sagt til meg selv at dette vil hun sikkert like, og pakket inn så fint jeg kan.

   

  Når det blir jul skal jeg nyte julelys og julesnø og alle juletradisjoner. Jeg skal se Tre Nøtter Til Askepott og henge julestrømpen på peisen, akkurat der den skal henge.

   

  Når det blir jul skal jeg spise norsk mat. Jeg skal kose meg med norske minusgrader og norsk julesnø. Ta vare på den lille tiden jeg får med mørketid og drikke masse norskt, iskaldt vann rett fra springen.

   

  Når det blir jul skal jeg gi alle de jeg er så glad i en skikkelig god klem. Vi er så bortskjemte med fine stunder at vi nesten begynner å tenke på neste jul, før denne er ferdig. Ingen vet hva det neste året bringer, eller hvor mange fine julefeiringer vi får. Minnene er det kjæreste vi har, de må vi ta vare på hvis julen en gang ikke blir slik som den er nå.

   

  Når det blir jul skal jeg ikke glede meg til noe. Da skal jeg bare kose meg med det som skjer akkurat der og da. Jeg skal ikke glede meg til dagen etter, eller kvelden, eller julaften. Jeg skal bare være hjemme, fordi det er jul.

   

  Når det blir jul skal jeg høre på juleplata til Kurt Nilsen. Prøve å synge med, men ikke rekke opp til de høye tonene. Jeg skal høre alle sangene etter hverandre, selv om jeg liker Stjernesludd best.

   

  Når det blir jul skal jeg være sammen med skjønne tantebarn. Jeg skal gjenoppleve magien ved å være barn i julen gjennom dem, og jeg skal ta vare på smilene, og spenningen i øynene deres når vi snakker om julenissen. Jeg skal fortelle at han kommer ned gjennom pipen, og at alle barn som har vært snille for gaver, og så skal jeg være glad når de tror på, for det varer ikke evig.

 • Publisert: 03.12.2015, 19:17
 • Kategori: Personlig
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Primaluna

  03.12.2015 kl.19:24

  Fin blogg!

  Nå er julen snart her, lag din egen ønske liste på linken under opptil 100.000 kr fra Expert!

  https://onskelisten.no/share#brO19Ppunz

  Skriv en ny kommentar

  hits