Caroline Simonsen

Sommerens søndag

 • Publisert: 13.08.2015, 00:59
 • Kategori: Foto


 •  

  Når august kommer snikende like overraskende som alltid, og plutselig bare er her. Når sommer blir til sensommer uavhengig av om vi liker å innrømme det eller ikke, og gradene på gradestokken sjenert trekker seg tilbake, da føles det som om vi lever på sommerens søndag.

   

  Når du sykler hjem og kjenner at vinden lukter høst og skjønner at august egentlig bare er en litt fyllesyk og kjip juli. Når du må ta i bruk det nye ullskjerfet du kjøpte på salg i juni og lukke jakka før du går ut døra. Når kveldene blir litt mørkere for hver dag som går og du er så dritlei årets sommerhit at du bytter radiokanal hver gang de forsøker å spille «bare min». Når Widerøe er full av studenter med fulle kofferter som skal på fadderuke og være fulle i 7 dager. Når onsdager er helt vanlige onsdager igjen, og du må snu døgnet tilbake å være våken på dagtid sånn som vanlige folk. Når kontoristene bytter ut shorts og cardigan med dress og når brunfargen er borte. Når tax-free varene er spist og drukket og røyket bort og feriepengene ligger igjen på en Taverna i Hellas. Når NRK slutter å sende repriser og Premier League starter opp igjen en lørdags formiddag. Når håret blir mørkere og mojitoen byttes ut med pepsi max, og når sommerbesøket er reist og ønsket velkommen tilbake.

   

  Da er sommeren over.

   

  Da er dagene vi ventet på siden forrige sommer gode historier og bilder i fotoalbum og på Facebook. Da må skolesekker pakkes og matpakker smøres og barn må kjøres på skolen. Da er det slutt på softis med krokan og turer hjem fra nachspiel uten sko. Da er det tilbake til jobb og skole og mørketid, og så må vi begynne å telle dager. Til neste sommer, til neste sommerfest og sommerjobb og nakenbad. Så må vi glede oss gjennom snø og hagl og regn og vind, til neste gang vi kan sitte ute uten skjerf og votter, og bekymringer. Jeg tror jeg begynner å telle nå, med en gang.

 • Publisert: 13.08.2015, 00:59
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits