Caroline Simonsen

Mitt første år

 • Publisert: 23.11.2014, 20:36
 • Kategori: Foto
 • I dag er det løndag 22. november. I morgen er det Cupfinale for herrer på Ullevaal stadion, om 25 dager reiser jeg hjem til jul og om 39 dager avslutter vi 2014 og går inn i 2015. Jeg kan ikke få sagt det nok: Tiden går uendelig fort.

   

  Jeg har bodd i Hurdal i litt i overkant av tre måneder allerede, men det er fortsatt litt rart. Jeg har det fint, faktisk så trives jeg veldig godt her og ser frem til det som er igjen av folkehøgskoleåret og mitt første år hjemmefra. Samtidig kan jeg ikke legge skjul på at når vi nå går mot den koseligste tiden på året, kjenner jeg at savnet og hjemlengselen stikker ekstra dypt. Når snøen daler ned hjemme, legger seg som et hvitt teppe over byen og lager sparkeføre til de som handler julegavene i butikkene. Når lokalradioen sender den tradisjnelle juleradioen hver fredagskveld og jeg ikke er hjemme i Honningsvåg for å høre, men ligger alene i sengen min med ørepropper i ørene på mitt 14 kvadratmeret store rom. Når butikkene holder langåpent hver torsdag og når mandarinene er så gode som de bare kan være på denne tiden av året. Når mørketiden herjer i november. Den mørkeste av alle mørke måneder, da lengter jeg hjem. Jeg visste ikke en gang at det var mulig å savne mørketiden. 

   

  På skolen sier de at de aldri har møtt noen som er så patriotiske og stolte over stedet de kommer fra. Det var ikke meningen å gi vennene mine den oppfatningen, det bare ble sånn en gang mellom fortellingene om Honningsvågrevyen og fisketurer i mudnattsolen. Også er det jo sant da, at heg er stolt over hjemplassen min. Men hvem ville ikke vært det, når man kommer fra Honningsvåg? Det er kanskje litt tidlig å telle dager, men jeg gjør det likevel. Til julebord, revy, romjulsturnering og musikkshow. Til å reise hjem til jul, for aller første gang.

 • Publisert: 23.11.2014, 20:36
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits