Caroline Simonsen

Polaroid Z340

 • Publisert: 21.06.2012, 21:18
 • Kategori: Foto
 • For noen måneder siden kjøpte jeg meg et lenge etterlengtet Polariodkamera og ettersom jeg har fått en del spørsmål om det siden, tenkte jeg at jeg ville si litt om hva jeg synes. Jeg kjøpte kameraet fordi jeg synes bildene man får skrevet ut er så utrolig kule, og fordi jeg gjerne ville ha et ekstra, i tillegg til min vanlige speilreflex. Valget falt da på Polaroid Z340, som er en blanding mellom et digitalkamera og et polaroid kamera og som kan kjøpes for en grei pris på www.coolstuff.no .
  .

  For meg er det viktigste at bildekvaliteten er bra og at det er mulig å bestille nødvendig fotopapir uten å tømme pengboken fullstendig. Her synes jeg Polaroid Z340 fullfører kravene mine middels bra for bildekvaliteten kunne gjerne vært litt bedre. Bildene har en tendens til å bli litt for rosa og fargene bildet har på skjermen stemmer dermed ikke helt overens med de du får på det utskrevne bildet. Dette synes jeg er litt dårlig, men til mitt bruk funker det helt fint og jeg prøver og ikke henge meg så veldig mye opp i akkurat dette problemet. Andre negativiteter er bare bagateller som at kameraet bare har plass til 10 fotopapir om gangen, noe jeg synes er litt lite, og at bildene for min del gjerne kunne vært større. Prisen på fotopapiret er heldigvis ganske grei og dette gjør at jeg kan ta masse bilder uten å bekymre meg for om jeg skulle gå tom. Dessuten er listen med positiviteter mye lengre enn den negative. For det første elsker jeg at det er mulig å velge om man vil skrive ut bildene man tar eller ikke. Altså er det mulig å velge bort de bildene man ikke ble særlig fornøyd med og det setter jeg veldig stor pris på. Man kan også velge om man vil bruke den tradisjonelle Polaroid-rammen, eller om man vil skrive ut orginalbildet slik man tok det selv. Dette ser jeg på som et stort pluss. Andre fine ting med kameraet er de ulike effektene man kan tilføye bildet (sort/hvit, sepia, rammer), det faktum at man kan bruke kameraet som bildeskriver - også for bilder du har tatt med et annet kamera, at LCD-skjærmen er stor og klar, at bildene er av fin kvalitet enten du vil skrive de ut eller overføre de til datamaskinen og bruke de digitalt.

  Bilder tatt med Polaroid Z340, overført til pc.  .

  Alt i alt er jeg altså veldig fornøyd med kameraet, selv om det har et par mangler, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte det. Vil derfor anbefale det til dere nå, spesielt om dere har lest dette innlegget og vet hva dere kan forvente dere av et slikt kamera. Til slutt vil jeg bare avslutte med at jeg gjerne svarer på spørsmål om kameraet og Polaroid generelt og at Polaroid Z340 er verdt pengene og får terningkast 5 av meg.
  

 • Publisert: 21.06.2012, 21:18
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits